Angol tanár nem csak tanít, de órákon ő is tanul

A vőlegényem angol tanárként dolgozik, iskolában is tanít és magánórákat is ad a lakásunkban, azon diákjai számára, akiknek kis segítség kell, illetve nyelvvizsgára készülnek. Ilyenkor minden -féle beszéd készség fejlesztő feladatokkal látja a diákjait, valamint levél írási feladatok ad ki házi feladat gyanánt. Nagyon szeretik őt a tanítványai, mert nem csak a száraz elméleti anyagot erőlteti, ami a nyelvtani és helyesírási feladatokból áll, de könnyeddé beszéd centrikussá teszi minden egyes óráját az iskolában és a különóráján is. Szereti, ha az élethez köthető szituációkkal gyakorolnak. Ezért is ad olyan feladatokat, mely minden szituációban használható, ilyen volt például, amikor levél írásnál egy fogorvoshoz történő bejelentkezést és az ottani vizsgálatot irattata le angolul, mely annyira érdekesre sikeredett, hogy az élő szóban is kibeszélték tanítványával.

Történt ugyanis, hogy tanítványa, nem kitalált szituációt ír le, hanem az életből vette az ihletét, ami vele történt meg. Nagyon szeretet koncertekre járni, és ott az egyik nagy csápolás közben az egyik koncertet hallgató, véletlen folytán kiütötte az egyik fogát. Mivel nagyon fiatal a tanítvány, gondolta, hogy így fog nélkül nem maradhat, ezért keresett egy fogorvosi rendelőt, ahol ezt a kis problémát orvosolni tudták. Ezt a történetet írta le a vőlegényemnek angolul. Talált egy remek fogorvosi rendelőt az interneten, mely a lakóhelyéhez is közel volt, valamint nagy szimpatikusnak találta a honlapjukat. Fiatalos kinézettel és rengeteg funkcióval, nagyon újszerűnek találta, hogy a honlap sarkában felugrik egy kis chat ablak, ahol lehet kérdezni a fogorvosi rendelő doktornőjétől. Valamint rengeteg leírást talált a fogorvosi rendelő munkatársai által végzett szolgáltatásokról. Ahol el tudta döntetni, hogy érdemes – e bejelentkeznie, avagy sem. Rengeteg -féle ellátásban tudják részesíteni a pácienseiket, remekül leírva, felvázolva, hogy milyen eljárásokkal, anyagokkal és technikával dolgoznak.

Több sem kellett a vőlegényem tanítványának, bejelentkezett ezen remek fogorvosi rendelőbe, felhívta az orvosi rendelőt, ahol egy kedves hangú, nagyon segítőkész és mindenben a rugalmas asszisztenssel tudott beszélni. A fogorvosi rendelő hitvallása, hogy mindent a betegeikért, ezért a tanítványnak legmegfelelőbb időpontot tudta adni az asszisztens. Nagyon rugalmasan tudta kezelni az időpontokat, úgy, hogy a tanítványnak ne kelljen az előadásokról hiányoznia, egy délutáni időpontban egyeztek meg. Nem is olyan távoli időpontban, mint ahogy a telefonhívás megtörtént. Ez már rögtön egy pozitív tulajdonsága volt a rendelőnek.

Ahogy megérkezett a tanítván, egy nagyon modern előtérben találta magát, és kellemesen rá tudott készülni a vizsgálatra, nem kellett sokat időznie a váróban, mivel az időpontjának megfelelően rögvest szólították is, nem kellett várakoznia, és szorongania azon, hogy mi is fog vele történni. Remeknek találta, hogy nem volt csúszás a rendelésben és az időpontnak megfelelően be tudott menni a kezelőben. Ahogy oda belépett, egy nagyon kedves doktornő fogadta, remekül felszerelt rendelőben, csúcs modern készülékek segítségével végezte el a vizsgálatokat és magát a kezelést is.

Vőlegényem úgy mesélte, hogy mivel hiányos fogazat volt a tanítványának, egy feltérképező, teljes panoráma röntgen után, azt ajánlotta számára a doktornő, hogy egy fogászati implantátum a legmegfelelőbb számára, mivel ezzel a technikával egy – egy fogat is lehet pótolni. A fogászati implantátum nem más, mint hogy az állkapocs csontba belefúrnak egy csavart, majd az egy szem megformált fogat, mely csavarok anyaga titán ötvözet, például egy csípőcsont cserénél is ezt az anyagot alkalmazzák. A doktornő segítségével kiválasztották az eredeti fogakhoz illő, színben azokhoz passzoló fogászati implantátum színét. Annyira jól sikerült az implantátum, hogy teljesen olyan, mintha eredeti foggal rendelkezne a tanítvány. Nagyon jó ez technika, mert nem csak a rágási képességet adja vissza a pácienseknek, hanem az esztétikai élményt is. Nem kell szégyenkezni a hiányos fogazat miatt. Remek megoldás a fogászati implantátum mindenki számára, tartós és jól mutat a szájban. Természetesen kell hozzá találni egy remek és nagy szakértelemmel bíró fogászati rendelőt, amit a tanítványnak sikerült is megtalálnia, mindenki számára csak ajánlani tudja a rendelőt és a doktornő szakértelmét is.