Az én csodás, új, Maxmoda táskám

Mikor elmesélem egy társaságban, hogy angoltanár vagyok, rögtön záporoznak felém a kérdések. Sokáig nem gondoltam, hogy ez ennyire érdekes szakma lenne, pedig a tapasztalataim mégis azt mutatják, hogy érdekli az embereket a foglalkozásom. Azért is kezdtem blogot vezetni, mert érdekesebbnél érdekesebb dolgok történtek velem a munkám során, és szerettem volna ezeket megosztani azokkal, akik fogékonyak a történeteimre, akik érdeklődőek az iránt, ami velem történik.

De egy tanár élete nem csak a tanításról szól, bármily meglepő. Mikor kilépünk a tanteremből, mi is átváltozunk ugyan olyan hétköznapi emberekké, és ugyan olyan problémáink vannak, mint bárki másnak. Persze, ezek a hétköznapi problémák, néha összefolynak a munkával. Hogy mire is gondolok?

A múlt hónapban történt, hogy szétment teljesen a munkába járós táskám. Ez persze bárkivel megtörténhet, és nem is feltétlenül említésre méltó esemény, de nekem a munkaeszközöm is a táskám, hiszen abban hordom a jegyzeteket, a könyveket, meg mindent, ami a tanításhoz szükséges, így kénytelen voltam beszerezni egy újabb darabot!

Az nem volt kérdés, hogy honnan fogom megvásárolni. Van már jól bevált helyem, egy szuper webshop, ahonnan mindig rendelek, mert nagyon szép táskákat árulnak, sok olyan darabjuk van, ami az én ízlésemnek megfelelő, és árban is nagyon kedvezőek. A minőségük is kiváló, ami igen ritka, az ilyen jó árú daraboknál, szóval nem is volt kérdés, hogy ismét innen fogok választani. Elkezdtem nézegetni a táskákat, és az egyértelmű nyertes egy csodálatos Maxmoda táska lett, mint ha az én fejemből pattant volna ki, olyan tökéletes volt, pontosan olyan, mint ahogyan egy tökéletes táskát elképzelek. Nem is késlekedtem, megrendeltem, és a cég szokásához híven, nagyon hamar ki is szállította. Nagyon izgatott voltam, mikor megérkezett a csomag, alig vártam, hogy a saját szememmel is lássam a gyönyörűséges Maxmoda táskát.
Mikor kibontottam, pontosan azt láttam, amit látni akartam. Egy vaj puha, meleg barna, csodaszép bőrtáskát. Életemben nem láttam még szebbet. A probléma ott kezdődött, mikor elkezdtem belepakolni. Ugyanis hatalmas lelkesedésemben elfelejtettem megnézni, hogy mekkora a táska mérete, mielőtt megrendeltem, és csak élesben derült ki, hogy kicsi. Nem tudom elmondani a csalódottságot, amit éreztem, azonnal járni kezdett az agyam, hogy hogyan tudnánk megoldani a szorult helyzetet.

Felmentem ismét az oldalra, és találtam is egy ugyan olyan szépet, ami ráadásul méretben is megfelelőbb lenne. Kíváncsian kerestem a garanciális feltételeket, hogy lesz-e módom a táska kicserélésére. Természetesen, ez a cég nem csak a táskák, hanem a szolgáltatások és ügyfélkezelés minőségére is nagyon odafigyel, így nagyon hamar megtaláltam az orvosságot a problémámra.

Nem volt más dolgom, mint visszaküldeni a cégnek a táskát, jelezni, hogy melyikre szeretném kicserélni, kifizetni a különbözetet, és már küldték is az új táskámat. Ennyi volt az egész. Nem kellett leveleket írogatnom, könyörögnöm, de még tulajdonképpen nagyon indokolnom sem, szó nélkül kicserélték nekem a táskát a másikra.

Persze, egy pár nap múlva ez is megérkezett, és én ismét, mint egy gyermek karácsonykor, úgy bontottam a csomagomat. Ez a táska is tökéletes, de már a méretében is. Mindenem tökéletesen elfért a zsebeiben, mint ha nekem találták volna ki. Azóta nagyon büszkén járok vele az órákra, és több tanítványom is megjegyezte, hogy milyen csinos az új táskám. Jó érzés nagyon, mert tanárként ritkán engedhet meg az ember magának szép dolgokat, és ilyenkor nagyon jól esik, ha észreveszik. Ráadásul biztosan tudom, hogy ez a csodálatos táska, sokáig kiszolgálja majd az igényeimet. Éljen a Bagbox, és ez a csodálatos Maxmoda táska, ami bearanyozta, nem csak a hetem, vagy a hónapom, de az egész évemet!