Egy érdekes tanítvány, aki otthon van autógumikban!

Korrepetitori pályafutásom alatt sok érdekes, szabadgondolkodású fiatallal megismerkedtem. A kölykök furcsábbnál furcsább dolgokat csináltak, és mindig van, aki az előző butaságát simán kenterbe tudja verni. Na, jó. Azért nem csak butaságból lehet versenyeztetni őket, mert rengeteg éles eszű fiatal van. Csak am mostani oktatási rendszer nem igazán diákbarát, ezért is választottam a korrepetitori állást, mert több eséllyel tudok hatni így egy-egy gyerkőcre, mielőtt besokall és el zárkózik a tanulástól, mondván, az teljesen felesleges… Én tartom azt a nézőpontot, hogy minden gyerek kiváló valamiben, csak meg kell azt találni!

Vegyük alapul a mostani kedvenc diákom, akinek a nyelv érzéke egyenlő a nullával, így elég nehezen oktatom őt angolból, viszont a műszaki érzéke valami zseniális, ráadásul nagyon jól ért az autókhoz, autós témakörön belül pedig, az abroncsokhoz. Nem olyan rég érintettünk hasonló témakört angolból. Még csak-csak megjegyezte a szavak angol megfelelőit, de a kiejtése borzalmas volt. Mindenesetre előjöttek történetek, természetesen angolul és én elmeséltem neki, hogy éppen mi a helyzet az autómmal. Még mindig nem sikerült lecserélnem a téli gumikat az autómon, pedig már igen csak július van, de mivel én nem értek hozzá, ezért majd el kéne vinnem egy autószerelőhöz, aki a megfelelő méretű gumikat teszi fel rá. A diákom csak odasétált az ablakhoz, megkérdezte, hogy enyém-e az a piros autó kint, mert ha igen akkor 205 55 r16 nyári gumi árak után nézelődjek az interneten. Ajánlott is egy gumidiszkont.hu nevű oldalt, ahol elég méltányos akciókkal találkozhat az ember. Be is mutatta az oldalt, és mondta, akár már most meg is rendelhetjük a szükséges garnitúrát. Hirtelen nem tudtam mit szóljak, de az árakat látván, végül is belementem a dologban!

Pár nap múlva, meg is érkeztek a vadonatúj nyári gumijaim, amit végül kártyával fizettem! Jó volt megismerni egy ilyen remek szolgáltatást, mert azóta én is átböngésztem az oldalt, mert készülök a télre majd idővel és szeretném az autómat a legnagyobb rendben tudni, kezdve az autógumikkal!