Egy tipp nyelvtanulás elkezdéséhez

A pályám során rengeteg kérdést kaptam arról, hogy mégis, hogy érdemes elkezdeni idegennyelvet tanulni. Mi az első és legfontosabb lépés, ami elengedhetetlen bármilyen nyelv tanulásához. Ilyenkor azt szoktam válaszolni, hogy egy jó szótárt kell találni, mert nagyon megkönnyíti a dolgunkat ha van egy bázis, amire támaszkodni tudunk. Sokan ellenkeznek elsőre, hogy minek kiadni egy csomó pénzt papír alapú szótárra, amikor remek online szótárak és fordító programok érhetőek el az interneten keresztül teljesen ingyen.

De egy Google fordító mégsem ugyanaz mint egy nagy gonddal és szakmai pontossággal megszerkesztett szójegyzék. Ezt fontos megértenünk, mert ha csak online adatbázisokra támaszkodunk, könnyen félrenézhetünk ezt-azt. És ha rosszul tanulunk meg szavakat, annak rengeteg negatív következménye van. Az internetes tanulásban pedig megvan az a veszély, hogy hibás infókat találunk. Arról meg ne is beszéljünk, hogy egy nyelvvizsga helyzetben nem használhatunk internetet, papír alapú szótárat viszont igen. Ne fosszuk meg hát magunkat egy ilyen segítségtől!

Abban viszont egyet értek, hogy egy-egy szótár igen drága tud lenni. És senkit nem kell elítélni azért, ha nem szeretne olyan mélyen a zsebébe nyúlni. Viszont, vannak remek lehetőségek, amik segítségével spórolhatunk a szótár vásárláson.

Érdemes körülnézni apróhirdetések között. Mert az a tapasztalatom, hogy néha igazi kincseket lehet találni fillérekért. És ha szerencsénk van, jó minőségű szótárakra tudunk lecsapni az áruk töredékéért. Egy ilyen jó kis oldal a nextapro.hu. Mindenkinek nagyon ajánlom, nem csak szótár keresésre, hanem mindenféle áru vásárlására. Rengeteg hirdetés van, ami részben annak köszönhető, hogy nagyon egyszerű használni mind a hirdetés feladás, mind a vásárlói felület szempontjából. Nem is kell regisztrálni, sem bankkártya adatokat megadni, mint más oldalaknál, így biztonságosabb is.

Kereshetünk témakörök szerint, és alkalmazhatunk szűrőket, amik segítik a keresést. Tehát belőhetjük az árat és az áru helyét is, így nem kell postázással bajlódni, hiszen a lakóhelyünkön lebonyolíthatjuk az átvételt. Sőt, nem csak tárgyak, hanem szolgáltatások is hirdethetőek, például angol tanárok is hirdetik magukat és óráikat.

Ha feladni szeretnénk hirdetést, arra is kiváló a nextapro.hu, mert nem csak kényelmes és gyors, hanem ingyenes is! Nincs semmilyen jutalék ami pluszban ráterhelődik az eladni kívánt tárgyunkra. Ez elég jó hír a pénztárcánknak. Tehát ha például már nincs szükségünk a szótárunkra, el is adhatjuk. Csak lefotózzuk, írunk hozzá egy kis ismertetőt és egy árat, és már kész is! Ilyen egyszerű. A rendszer automatikusan létrehoz egy profilt, amin keresztül kommunikálhatunk a vevőkkel.

Vásárlóként pontozhatjuk az eladókat, ami egy jó visszajelzés a többi vevőnek és a hirdetőnek egyaránt. Ez is a biztonságot szolgálja, így ki tudjuk szűrni a csalókat.

Tehát minden szempontból csak ajánlani tudom a nextapro.hu-t. Nekem nagyon bevált az oldal, rengeteget vásároltam már rajta. Meg a diákjaim is sok jó visszajelzést adtak, mert találtak maguknak szótárat olcsón. Tehát zárásként: egy jó szótárra mindenképpen szükségünk van. De nem kell megijedni az új és profi szótárak árától, egy kis szerencsével és utánajárással apróhirdetéseken keresztül is megtalálhatjuk a számunkra megfelelő szótárat, ami segít elindulni a nyelvtanulás rögös útján.