Gyurmát vettem a kisfiamnak

Angol tanár vagyok egy középiskolában. A tanári pálya olykor nagyon nehéz. A gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni, eltanulják a szüleiktől, a környezetüktől, csak ők nem tudják úgy leplezni. Kíméletlenül kimondják az igazságot, olykor pusztán csak a véleményüket kicsit sem visszafogott formában. Persze azt tudják, hogy a tanárokkal tisztelettudóan kell viselkedni, azért néha, mikor azt hiszik, hogy nem halljuk őket, kíméletlenül kibeszélnek minket. És természetesen sok a negatívum. Elég csak egyszer is egyest adni, ha mondjuk hiányzik a leckéjük, olykor máris begőzölnek és a mosdóba aztán megy a tanár szidása. De én ezzel tisztába is vagyok. Talán régen én is ilyen voltam. Meglehet. Úgyhogy valamilyen szinten megértem.

Viszont most, hogy a kisfiam is elkezdte az iskolát, nagy reményekkel állunk neki, mivel remélhetőleg hamarosan kiderül, hogy mibe is tehetséges igazán a kisfiam. Vajon magyar, matek, történelem vagy esetleg testnevelés? Esetleg angol? Kiskorában is mutattam neki angol meséket, úgyhogy ő már úgy ment neki a sulinak, hogy eléggé jól érti az angolt. Persze, az egyszerűbb kifejezéseket. És ha ilyen kicsi kortól megtanítom neki az angolt, az később nagyon hasznos lesz neki akármivel is fog foglalkozni. Egyébként a kisfiam neve Tódor. Elképesztően ügyes mindenbe. Már elsőtől két tannyelvű iskolába írattam, és büszkén mesélte, hogy a két kedvenc órája az az angol és a testnevelés. 

Büszke voltam én is, az én fiam, szereti a tesit, és az angolt. Habár én tesiből sose voltam jó. Azonkívül most egyre jobban szereti a kézműveskedést. Karácsonyra gyurmát kért tőlem. Akarom mondani a mikulástól, mert ő még abban a korba van, hogy még hisz benne. 

Kicsit utánanéztem a dolgoknak, és meglepve tapasztaltam, hogy manapság már nem csak olyan egyszerű gyurmák kaphatóak, hanem nagyon sokféle típus létezik. Van homok gyurma, intelligens gyurma, pastellino gyurma és play doh gyurma is. Van egy webshop, ahol mindegyik gyurma típus megtalálható, és ráadásul többnyire akciósak is. A típusok külön vannak szedve, és egy típushoz több fajta gyurma tartozik. Ezenkívül van mér egy ‘egyéb gyurmák’ kategória is, ahol inkább a hagyományos gyurma típusok találhatók meg. 

Megkérdeztem a fiamat, hogy melyik típusból szeretne, azt mondta, hogy az intelligens gyurma a legmenőbb. Az oldalon több, mint 90 intelligens gyurma termék található, de azt meg kell hagyni, hogy az intelligens gyurmák bizony nem olcsóak. Még ezen a webshopon se! De szerencsére az egy kicsit könnyebbség, hogy 20 ezer forint felett ingyenes a szállítás, és ebbe a 20 ezerbe több játék is lehet. Szóval mi is úgy rendeltünk, hogy ebből a pénzből nem csak a fiam számára, hanem az unokatestvérének is rendeltünk játékot. Tódor azt mondta, hogy az unokatestvérének is biztos tetszene az intelligens gyurma. Én hittem neki, hiszen végtére is egy korosztályba tartoznak. Az internetes rendeléstől én néha félek, nem túl szívesen adom ki az adataimat, de itt szerencsére telefonon keresztül is lehetett rendelni. A telefon túloldalán lévő kedves hang megnyugtatott, hogy nincs mitől félnem, ugyanis bizalmasan kezelik az adataimat és nem adják kis harmadik félnek. Arról is biztosított, hogy a megrendelt játékok hamar meg fognak érkezni és garancia van rájuk.

A játékok tényleg meglepően hamar megérkeztek. A futár is kedves volt, ami nagyon jól esik a mai világban. A fiam nagyon örült, mert a játék sértetlenül és hiánytalanul odaért hozzánk. Az intelligens gyurma tényleg jó játék, sok mindent lehet vele csinálni, de azért talán mégis lehetne egy kicsivel olcsóbb. Megengedtem, hogy bevigye az iskolába, és ő büszkén mutatta a haveroknak. Elismerem, hogy néha ilyen is kell. Kicsit dicsekedni a többiek előtt. Remélem még sokáig gyerek marad és örömét leli a játékokban! És azt is remélem, hogy az unokatestvérének is tetszeni fog a játék, és a szülei is méltányolják majd a fejlesztő és kreatív játékot!