A karrierünk új irányt vett, a webáruháznak köszönhetően.

Webáruház készítésSokszor találkozom kihívásokkal a munkám során, de tulajdonképpen én ezt szeretem, mert így nem unatkozom soha. Gondolhatja most a kedves olvasó, hogy milyen kihívása lehet egy angol tanárnak, aki elvileg beszél angolul, tanítani tudja, de higgyék el nekem, vannak érdekes helyzetek. Most az egy dolog, hogy az ember, ha emberekkel foglalkozik, néha meglepődik. Az emberi természet nagyon összetett, és a tanulási szokások és képességek is nagyon eltérőek.

Volt olyan tanítványom, aki 3 hónap alatt elérte a középszintet, míg más 1 év alatt nem jutott el odáig, hogy egy épp eszű mondatot összerakjon. Ilyenek vagyunk mi emberek, különbözőek. Én nagyon igyekszem minden igényt kielégíteni, vannak nagyon elrugaszkodott elképzelések, amivel semmit nem lehet kezdeni.

Például az már teljesen megszokott kérés, hogy valakit kifejezetten a vendéglátós szókincsből készítsem fel, mert ő Angliában ezen a területen szeretne elhelyezkedni. Természetesen az első kérésnél még nekem is utána kellett néznem. Egy nyelvtanártól elég irreális kérés, hogy minden szakma, szakmai szókincsét ismerje, hiszen ezeket az ember sokszor még a saját anyanyelvén sem tudja, mert nem használja. De a vendéglátásból kiképeztem magam, és profi vagyok abban, hogy kitanítsam a leendő vendéglátóipari dolgozókat.

Nem is olyan régen, felvette velem a kapcsolatot egy srác, aki webáruház készítéssel foglalkozik, és kérte, hogy készítsem fel ennek a témájából. Hát itt azért egy kicsit sokkot kaptam. Mert az oké, hogy vendéglátás, de az informatikához alapból nem értek, és hogy ott milyen szakmai szavak vannak, azt egyáltalán nem tudom, de még azt sem, hogy hol kellene utána néznem.

Szerettem volna megoldani a feladatot, de úgy éreztem ez túlnő rajtam. Hazamentem és elpanaszoltam a férjemnek, hogy tanári pályafutásom első olyan feladatát kaptam meg, amit valószínűleg nem fogok tudni teljesíteni. Csitított, és azt mondta, hogy segít. A férjem mindig, minden esetben betartja a szavát, így most is így tett. Este, vacsora után szólt, hogy ő talált webáruház készítéssel foglalkozó weboldalt a neten, szóval majd ő elmosogat, én pedig menjek, nézzem át, és írjam ki a szavakat. Annyira jó ember, és ilyenkor mindig úgy meghatódom, hogy mekkora szerencsém van vele.

Odaültem hát, és elkezdtem szótárazni, beleásni magam a témába, miközben ő egyedül elvégezte a ház8imunkát, majd odaült mellém, és ebben is segített. Mire eljutottunk a lefekvésig, addigra volt már 4-5 oldalnyi szókészletem, és egy átfogó képem arról, hogy mit is jelent nagyjából a webáruház készítés.

Úgy belemerültünk a témába, hogy egész este erről beszélgettünk e férjemmel. Szöget ütött a fejünkbe, hogy lehet, hogy neki is szüksége lenne egy webáruházra. Egyedi tervezésű kerámia tárgyakkal foglalkozik, amit üzleteket járva szokott értékesíteni, de lehet, hogy ha elérhető lenne az interneten, fellendülne a kereslet. Annyira sokat dolgozott már az üzleten, és még nem történt meg az igazi áttörés, elgondolkoztunk rajta, hogy ez lehet a megoldás a problémára.

Abban maradtunk, hogy valószínűleg ez nem lehet véletlen, hogy adódott a lehetőség, és kiműveltük magunkat a témában, biztosan azért dobta az élet, hogy elinduljunk ebben az irányban. Másnap fel is hívta őket a férjem, és elbeszélgettek arról, milyen lehetőségek vannak. Azóta el is indult a webáruház készítése, és szép számmal jönnek is a megrendelések. Tudjuk, hogy jó döntés volt, és nagyon hálásak vagyunk a kis tanítványomnak azért, hogy a tanulási igényével rávilágított erre a lehetőségre. Természetesen megtartottam neki az órákat, és örömmel tudom jelenteni, hogy elégedett volt az eredménnyel.

Szóval minden halad szépen, és pozitív irányba mozdult el mind a kettőnk karriere. Én sokkal szélesebb szókinccsel rendelkezem, a párom pedig nagyobb vevőkörrel. És mindez a webáruháznka köszönhetően.