Munka mellett angol nyelvtanulás és egyetemi levelező tagozat

Egy kohászati cégnél dolgozom, de már egy ideje úgy éreztem, jobb lenne, ha végre feljebb tudnék lépni a ranglétrán. Elsősorban cégen belül terveztem a dolgot, de ahhoz, hogy vezető pozícióba kerülhessek, levelező tagozaton szereznem kell egy üzleti diplomát, valamint szükségem volt egy angol középfokú nyelvvizsgára is. Mindenkinek az volt az első kérdése, mikor elmeséltem neki, hogy jelenleg mennyi mindent csinálok, hogy hogy bírom én ezt szusszal? Nos, ez egy nagyon jó kérdés. Véleményem szerint csak elhivatottság kell hozzá és szorgalom, ezek pedig mind megvannak bennem. Mivel szeretem a munkahelyem, ezért eléggé motivált, hogy megszerezzem a hamarosan megüresedő osztályvezetői széket. Erre azonban mások is pályáztak, ezért bele kell húznom, így lehetséges az, hogy ennyi mindent tudtam párhuzamosan csinálni. Igaz, nem sok szabadidőm maradt, de a karrier érdekében sok minden be kell áldoznia az embernek. A családom támogatta a törekvéseimet, kiálltak mellettem és szurkoltak nekem, hogy elérjem a céljaimat.

Argon palackok beszerzését kellett intéznem

Amit végig a legjobban szerettem, az az angol nyelvtanfolyam volt, amire jártam. Egy nagyon közvetlen, jó fej tanárt sikerült kifognom, akin látszott, hogy odavan a hivatásáért és a célja volt, hogy mindenkinek használható nyelvtudást adhasson. A munkahelyemen ezalatt sorra kaptam a felelősségteljes feladatokat, többek között például az argon palackok beszerzését is nekem kellett intéznem. Ez azért fontos, mert kohászati cég lévén elengedhetetlen eszköz ez a gyártósoron, így nagyon oda kellett figyelnem arra, honnan rendelem meg ezeket a palackokat. Nekem kellett új partnert találnom a cégnek. Nagy felelősség nyomta a vállam ezzel a feladattal kapcsolatban, kicsit meg is ijedtem, hogy esetleg felsülök vele. Napokig kutattam a neten és kérdezgettem is kollégákat, hogy kinek milyen tippjei vannak palackokat forgalmazó cégekkel kapcsolatban és a legtöbb voksot a gazpalackfutar.com kapta.

Kapcsolatfelvétel a Gázcsereteleppel

Fel is kerestem ezt a honlapot, ahol meg is találtam a számunkra releváns palackokat. Változó kiszerelésekben forgalmazzák őket, így mindegyik fajtából szerettem volna 2-2-t rendelni. Részletes leírásokat is találtam 1-1 palack mellett, így az ember még jobban tájékozódhat arról, mit is rendel valójában. Fel is hívtam az oldalon feltüntetett telefonszámot, amit egy kedves alkalmazott vett fel. Elmondtam neki az igényeinket, amik szerencsére teljesíthetőek voltak a részükről. Kiderült, hogy Budapesten és annak 20 km-es körzetében kedvezményesen szállítanak és mivel mi pont beleestünk ebbe a körbe, így örömmel tájékoztattam őket, hogy milyen címre szeretnénk kérni a megrendelt mennyiséget. Időpontot is egyeztettünk, hogy mikor tudják kiszállítani a palackokat. Miután mindent megbeszéltünk, nem volt más dolgom, mint hátradőlni és várni a kiszállítás napját.

Hamar megérkeztek a palackok

Mikor eljött a szállítás napja, külön kaptam is egy telefonhívást a telepről, hogy akkor a nap folyamán kiszállításra kerülnek a megrendelt palackok az előre lebeszélt címre. Tartották is a szavukat, mert szerencsésen meg is érkeztek a cég munkatársai és kipakolták nekünk az argon palackokat, amiket azonnal vittünk is be a raktárba. A munka során beváltak ezek az eszközök, nem volt velük semmi problémánk sem, így biztos lettem abban, hogy továbbra is a Gázcsereteleptől fogunk rendelni gázpalackokat. Mindeközben sikeres angol nyelvvizsgát tettem és a diplomámhoz is egyre közelebb kerültem, végül én is kaptam meg az osztályvezetői pozíciót a cégnél. Ha az ember kitartó és alapos, igenis sikerülhet neki elérni a céljait, csupán csak küzdenie kell érte.